Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ringenes Herre – endelig trailer

I dag, fredag 12. januar, slippes kinotraileren og den nye nettsiden til Tolkiens sagnomsuste Ringenes Herre – filmen alle har ventet på i (snart) uminnelige tider.

Lord of The Rings Ork
Samtidig som traileren til Lord of The Rings, alle rollespilleres våte drøm, slippes på kinoer over hele verden, relanseres Internettsidene til filmen – www.lordoftherings.net. Men, og det er et stort MEN – uten traileren. SF Norge lover imdlertid en nettopplevelse utenom det vanlige, med skjermbeskyttere, synopsis av karakterene, bilder fra filmingen, interaktive kart over Tolkiens mystiske verden, chatterom, video- og lydkutt.

Men traileren må nettpublikummet altså vente på en hel uke.

Firmaet bak nettstedet, New Line, har høye forhåpninger til nettsiden. Da de lanserte den forrige virtuelle Ringenes Herre i april i fjor, fikk siden 1.7 millioner treff den første dagen og tilsammen 6.6 millioner i løpet av den første uken, og passerte dermed med solid margin suksesser som Star Wars, som »bare» kunne skilte med 1.1 milllioner treff første dag.

Superhemmelig

Mange har i utgangspunktet vært kritiske til en filmatisering av Tolkiens trilogi om hobbitene Frodo, Bilbo, trollmannen Gandalv og alle de andre merkverdige vesenene som befolker den keltisk-inspirerte myteverdenen. Produsentene har holdt kortene tett til brystet, med det resultat at forventningene er skyhøye i forkant av glimtet fra filmen.

Opptakene, som selvsagt har vært stengt for publikum, har foregått på New Zealand over de siste 14 månedene. Informasjonen om filmen vil bli lagt ut i porsjoner på nettsidene, for deretter å bli oppdatert daglig i den siste tiden før premieren om et knapt år.

Ringenes Herre ble i fjor utnevnt til århundrets mest populære bok. Mer enn 50 millioner mennesker verden over har lest Tolkiens mesteverk, men det er første gang trilogien blir filmatisert. Den første filmen i trilogien har premiere i år 2001, den andre i 2002 og den tredje i 2003.

Det er etter sigende benyttet banebrytende teknologi i dette filmprosjektet. Blant skuespillerne finner vi navn som Sean Austin, Sean Bean, Cate Blanchett, Orlando Bloom og Elijah Wood.