Annonse


Ny beta av Whistler testes

Den siste betaversjonen med kompileringsnummer 2410, er nå tilgjengelig for de ulike betatesterne. Den høster ikke bare begeistring etter hvert som dets innhold siver ut, og flere har allerede begynt å rynke på nesen.

Operativsystemet med kodenavn Whistler, er på sikt ment å erstatte både Windows ME og Windows 2000.

Største nyskapning i MS siden Windows 95

I følge Microsoft dreier dette seg om den mest betydningsfulle Windows-lanseringen siden Windows 95. Muligens fordi man nå bygger alt fra konsumentversjonen til de ulike serverversjonene på samme 32-bitsplattform.

Denne siste betaen av Whistler har i følge ulike kilder (anonyme testere) et forbedret grensesnitt sammenlignet med tidligere OS fra selskapet.

Annonse


Blant annet tilbys nye ikoner og Microsofts alpha-blandingsteknikk. Med den teknikken kan objekter fremstå halvtransparente, og du kan se bakgrunnen gjennom dem.

En pakke kan kun benyttes på en maskin

Versjonen inneholder også en anti piratkopieringsbeskyttelse kalt »Microsoft Product Activation for Windows», skriver Cnet. Når operativsystemet aktiviseres etter kjøp, har hver kunde fått tildelt et ID produktnummer og maskinvareidentifikasjon.

Det skal gi den en unik aktiveringskode, som innebærer at akkurat din versjon av programvaren lastes ned til din spesifikke maskin. Ingen annen maskin kan da benytte versjonen du har kjøpt. I sin ytterste konsekvens betyr dette at du må kjøpe to versjoner dersom du har to maskiner.

Hvordan dette skal fungere dersom brukeren for eksempel kjøper seg en ny maskin, finnes det ennå ikke svar på.

Etter planen skal operativsystemet lanseres senere i år, og blir trolig et meget inntektsbringende produkt for programvaregiganten.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse