Eve Solal (cyberdame)

Annonse


Frankrikes nye cyberbabe

Eve Solal (cyberdame)En av de mest kjente virtuelle damene er uten tvil råbarske Lara Croft, som med våpen og harde never slår seg vei gjennom spillet Tom Raider. Etterhvert har den hardtslående damen fått atskillige beundrere i Internett-verdenen, i likhet med sin kyberiale medsøster, den langt mindre utagerende nyhetsoppleseren Ananova.

Fransk og sexy

Nå hevder imidlertid det franske nettdesignfirmaet Attitude Studio å stå bak det første »komplette» kyberiale individ av typen kvinne. Eve Solal er en vakker, fransk 22-åring som kan synge, danse og er i besittelse av en imponerende CV. Unge Eve er svært glad i familien sin, Madonna og Zinedine Sidane, og er overbevist om at hun står på trappene til et internasjonalt gjennombrudd som artist.

– Eve Solal er ikke laget som noe sex-symbol, forklarer hennes manager, Jacques-Olivier Broner, til BBC. – Hun har problemer. Hun kjemper hver dag for å gå ned i vekt og jobber som barpike mens hun forsøker å finne en jobb i underholdningsverdenen.

Attitude Studio forteller at de laget Eve Solal som en demonstrasjon av sine tekniske ferdigheter.

Annonse


Fullkommen?

Solals franske bakmenn hevder at hun er en fullkommen virtuell artist – den første i sitt slag i verden. Noe som kan trekkes i tvil ved å henvise til Diki, eller DK-96, en koransk/japansk sangerinne som sannsynligvis innehar tittelen som første »cyberbabe». Om hun var like komplett er en annen sak.

Attitude Studio bruker designeren Remi Bruns bestemor på 101 år som sannhetsvitne; da hun ble presentert for noen dansescener med den virtuelle Solal, var hun overbevist om at det hun så var en virkelig kvinne. Besøk Eve på www.evesolal.comog døm selv.

Britiske T-Babe ville nok hatt en smule mindre gjennomslagskraft hos Bruns 101-årige bestemor. T-Babe, som har fått rollen som frontfigur for den uavhengige platelabelen Glasgow Records, er langt mer glamorøs men er knapt nok like levende og virkelighetsnær som Solal.

Nå spørs det om Eve Solal kan konkurrere med Lara Croft om oppmerksomheten i cyberspace – dataverdenens mest skytegale kvinne med over 80 magasinforsider på samvittigheten, deriblant USA Today, Loaded og The Face.

Britiske T-Babe kjører en litt mer lettkledt stil enn franske Eve

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse