Annonse


Alle skal få digital-TV

Viasat runder i disse dager 40.000 gratis utdelte dekodere. Målet er å utstyre samtlige av selskapets 135.000 betalTV-abonnenter med en slik dekoder, slik at de snarest mulig kan avvikle det analoge nettet som både er utdatert og forferdelig dyrt i drift.

– Hver transponder koster oss 30 millioner i årlig leie, forteller adm.dir. Einar Brustad i Viasat til ITavisen. – Vi regner med å spare inn de gratis dekoderne raskt når vi får avviklet det analoge sendenettet og folk blir mer interessert i å abonnere på de digitale tjenestene.

Samtidig som Viasat sender ut titusenvis av gavepakker til sine betalTV-abonnenter gikk Telenor i går ut med beskjed om at alle norske husstander bør få installert en digital dekoder som gjør det mulig å ta inn digitale TV-sendinger. Foreløpig krangler imidlertid flere av aktørene om standarden på dekodere. Telenor, som foreløpig har 14.000 dekodere ute hos sine abonnenter, foreslår derfor et samarbeid for å finne en felles standard.

Etter det ITavisen erfarer er det imidlertid langt frem både til en felles standard og gratis dekodere til alle norske husstander.

Annonse


– Store investeringer på dette feltet vil kreve at man kommer frem til samarbeidsformer som gjør at man er sikret å få pengene tilbake, sier Hege Finberg Selvig, informasjonssjef i Telenor Broadband Services.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse