Romjulsgave til mobilfolket

Produksjonen av Siemens nye topptelefon tok til i uke 50. Fra fabrikken i Tyskland er veien til det norske markedet kort. Tradisjonelt har Norge vært høyt prioritert når Siemens har lansert sine telefoner.

Avansert telefon

SL45 er enkelt sagt en mobiltelefon med MP3-spiller, infrarødt modem, stemmestyring, taleanrop og telefonsvarer (trykk på en tast om du vil spille av en melding til den som ringer). Dessuten har den minnekort og synkroniseringsstasjon mot PC.

USB?

Siemens har vært litt frem og tilbake med hensyn til hva slags PC-oppkopling du skal få. Først var det RS232, så USB, og deretter RS232 igjen. Nå sier Siemens at det vil komme en USB-løsning som alternativ til RS232.

Annonse

Stor lyd

Etter å ha brukt SL45 flittig hele julen må jeg si den har svart til forventningene. Når jeg starter MP3-spilleren lar jeg meg stadig forundre over hvor fyldig lyd det er mulig å få ut av de medfølgende ørepluggene. Menysystemet er godt og lettfattelig, og telefonens WAP-leser fungerer utmerket.

Utbyttbart telefonminne

Telefonen bruker MMC-kortet til minnefunksjonene. Dette har både fordeler og ulemper. Fordelen er at du kan lagre store mengder data (32 MB standard).

Ulempen er at når du tar ut kortet for å sette inn et annet tar du samtidig ut adresseboken din. Du kan selvsagt kopiere denne via PCen så du har en kopi på hvert av kortene.

Tungvint synkronisering

Synkroniseringen mot PC kunne også vært enklere. Her starter du et program hvor du laster inn informasjon fra PCen og telefonen i to ulike operasjoner. Deretter merker du av hvor du vil at de ulike postene skal ligge. På kalenderen fungerer det for så vidt greit, men å oppdatere kontaktregisteret på denne måten er en tidkrevende affære.

Ikke noen billigtelefon

Helt enkelt er det heller ikke å få tak i telefonen (ennå). Ide-data tar opp forhåndsbestillinger, men telefonen foreløpig ikke er lagt ut for salg i Siemens egen nettbutikk. Ide-data har for øvrig priset telefonen til noe over 6.000 kroner.

Annonse
Annonse