Annonse


E-læring gir mer til krutt

Sparing er ikke akkurat noe fremmed fenomen i Forsvaret, som selger unna, legger ned og sparer inn så mye at vi snart må forsvare oss selv. Som om ikke det var nok, smir de nå om våpnene til datamaskiner og satser på elektronisk opplæring av sine ansatte.

Rundt 10.000 ansatte i Hæren, Heimevernet og Forsvarets fellesinstitusjoner skal ved hjelp av e-læringsbedriften M2S lære seg programmer for regneark, tekstbehandling, presentasjonsprogrammer og elektronisk post.

Forsvaret har inngått en kontrakt på intet mindre enn 40.000 av M2S Norges e-læringssystem Wit.

– Opplæringen må ta hensyn både til brukere med minimal erfaring og til dem med lengre IT-fartstid. Ved å tilrettelegge for e-kurs via vårt eget nettverk får vi en bedre og mer fleksibel opplæring til en billigere penge, sier kaptein Olav Bråthen i prosjektet FISBasis.

Annonse
– Metoden er kostnadseffektiv fordi vi unngår reisekostnader og økt fravær fra arbeidsplassen. Dessuten kan vi lett følge med på hva deltakerne har gjennomført av opplæringsmoduler, samt hvilke resultater som er oppnådd.

M2S Norge AS gjennomfører leveransen i samarbeid IBM Mindspan Solution Group.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse