Vant domenekamp

World Intellectual Property Organization (WIPO) gir underholdningskonsernet Time Warner (TW) retten til 107 nettadresser i tilknytning til den populære litterære figuren Harry Potter.

Konsernet står blant annet bak den pågående filmatiseringen av forfatterinnen J.K. Rowlings bøker. Blant navnene som TW får er www.harrypotterinhollywood.com, www.harrypottersmovie.com og www.harrypotterfilm.org.

Full kontroll

En rekke av domenene var kapret av California-firmaet HarperStephens. TW har rettighetene til produksjon av kommersielle varer og mener derfor det er rimelig at underholdningskonsernet også har kontroll over nettadressene, melder NewsFactor.

Annonse

Advarer entusiaster

TWs filmenhet, Warner Brothers, har tidligere denne måneden sendt brev til Harry Potter-entusiaster over hele verden.

Brukere som driver fan-sider med tilknytning til den unge, snart filmaktuelle magiker-figuren på internett, mottar strenge advarsler om at forsøk på kommersiell utnyttelse av nettstedene ikke vil bli tolerert.

Annonse
Annonse