Annonse


Nettspill har dametekke

Kvinner utgjør 50,4 prosent av nettspill-entusiastene. Spillverdenen er likevel mannsdominert, når TV- og PC-spill som ikke er tilknyttet nettet telles med. 55 prosent av de som spiller er menn, viser undersøkelsen “Spotlight on Games: Categories and Hardware” fra PC Data.

Tross den relativt jevne fordelingen er det stort sprik i hva slags spill menn og kvinner lar seg fascinere av. Kun 12 prosent av kvinnene fristes av førstepersons skytespill som Quake, mens 38 prosent av mennene gjør det.

Kvinnene foretrekker brett- eller kortspill. 78 prosent oppgir at de har spilt slike spill på internett, mot 51 prosent av mennene.

Dataspill ser også ut til å være avhengighetsdannende. Mer enn 41,1 prosent av alle spillerne opplyser at de spiller mellom en og fem timer i uken. I tillegg oppgir 35 prosent av alle private nettbrukere i undersøkelsen at de kjøper et nytt spill til jul.

Undersøkelsen er gjort blant 3.505 private nettbrukere, som igjen ble plukket fra et panel bestående av 120.000 amerikanske nettbrukere, opplyser PC Data Online.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse