Annonse


IBM vil bruke ni milliarder på Linux

Investeringene viser at IBM ikke leker når de nå melder at Linux vil komme på alle produktlinjene.

Gerstner varslet om satsingen på eBusiness Conference and Expo i New York tirsdag. Han slapp samtidig nyheten om at Shell får verdens største supercomputer med Red Hats programvare. Maskinen består av 1.024 av IBMs eServer 300.

IBMs toppsjef fortalte konferansen at han er overbevist om at Linux kan gjøre for forretningsapplikasjoner hva Internett gjorde for nettverk og kommunikasjon, melder Financial Times.

Gerstner sier at IBM nå har om lag 1.500 utviklere på Linuxplattformen.

Annonse
Han kommenterte at Linux vokser dobbelt så raskt som Microsoft Windows NT, og at det ser ut som at varianter av Linux og Unix kan komme til å få større utbredelse enn hva NT har. Gerstner mener at Microsoft, SUN og lagringspesialistene i EMC vil være de siste med store egne proprietære system.

– IBM er stadig den produsenten som har forpliktet seg sterkest i forhold til Linux, sier analytikeren George Weiss i Gartner Group. – De har mest å vinne, men også mest å tape, sier han til den amerikanske nettavisen Cnet.

Han viser til at bedrifter er forsiktige med å gå over til Linux, og forestiller seg at Linux tas i bruk til spesialiserte formål.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse