Annonse


– Norsk IT-lovverk er svært godt

– De fleste av de områdene som i følge rapporten fra McConnell ikke dekkes av norsk lovverk, er vel innenfor rammene av vår lovgivning, sier Olav Torvund, professor ved Institutt for Rettsinformatikk, Universitetet i Oslo.

– Det er vanskelig å se hvordan konsulentfirmaet har kommet frem til de konklusjonene de har – de kan umulig ha innhentet data på en skikkelig måte.

I følge professoren er både datainnbrudd, sabotasje mot nettverk, innbrudd i lukkede systemer og selvsagt tyveri av data fra lukkede systemer straffbare handlinger. Alt dette er felter der norsk lovgivning i følge rapporten kommer til kort.

– Medvirkning er stort sett straffbart, spredning av virus kan nok være straffbart, i likhet med bedrageri og falsk – å plassere Norge i bunnsjiktet av en slik undersøkelse blir dermed fullstendig feil, sier Torvund.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse