Annonse


Fiberkabel til 12 byer

Tele1 Europe hevder de dermed blir størst innen fiber og bredbånd når de i vinter starter utbyggingen. Et fiberoptisk nett skal knytte sammen 12 østlandsbyer med 17.500 bedrifter og 1,2 millioner innbyggere.

Nettet knyttes sammen med Tele1 Europes nordiske fibernett.

En ring av selvtillit

For å øke sikkerheten og hindre driftsstans ved kabelbrudd, strekkes verdens kraftigste sjøkabel med hele 384 fiberpar mellom Moss og Horten. Dette gir en sammenhengende kabelring rundt Oslofjorden der omdirigering av kommunikasjonen vil skje i tilfelle kabelbrudd.Vegard

– Uhell som følge av veiarbeid eller regnskyll vil ikke stoppe vårt kabelsamband på Østlandet. Med verdens kraftigste sjøkabel gjennomfører vi et virkelig pionerarbeid som etter hvert vil komme hele landet til gode, sier Pål E. Vegard i Tele1 Europe i en pressemelding.

Annonse
Tele1 Europe mener de dermed blir Norges nest største eier av telenett overhodet, bare overgått av Telenor.

Løfte om 25 byer

Tidligere i år ga selskapet løfte om å bygge ut et høyhastighetsnett for tele- og datakommunikasjon i 25 norske byer.

Bredbåndsnett
Omtrent slik tenker Tele1 Europe seg bredbånd utbygd.

Med denne utbygging i Sør-Norge og eksisterende lokale bredbåndsnett i Oslo, Rogaland og Bergen, vil tre firedeler av landets befolkning og 16 byer ha tilgang til bredbåndsnettet neste år.

I løpet av 2002 vil kabelnettet fremføres til Fauske, Narvik og Tromsø.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse