Opera logo

Annonse


Opera – helt gratis!

Opera logoGratisversjonen har selvsagt sin pris – brukere av søkemotoren må forholde seg til et banner, som skal finansiere Operas gavmildhet. Banneret skiftes ut ukentlig.

– Den nye tilleggsfunksjonen vil ikke føre til at Opera får lavere hastighet enn tidligere, presiserer Håkon Lie i Opera Software.

Tidligere Opera-versjoner har kostet 39$ – man kan med andre ord spare omtrent 300 kroner på å ofre plassen øverst til høyre i skjermbildet til et reklamebanner.

Operas gratisutgave vil bli distribuert på CD via millioner av datamagasiner over hele verden. Og den kan selvfølgelig lastes ned fra www.opera.com.

Annonse
Håkon Lie og hans kumpaner i Opera Software håper selvsagt den nye gratisbrowseren vil gi dem større innpass i et marked som i all hovedsak er dominert av Microsofts Explorer.

– Det er store muligheter i markedet for spesialtilpassede browsere. Merkebevisste, trafikk-sultne og innholdsrike portaler vil ha god nytte av Opera, hevder Dean Kakridas, som har ansvaret for strategiske allianser i Opera Software.

Nytt i Opera 5.0 for Windows er integrert søkefunksjon, “Instant Messaging”, støtte for nye JavaScript-versjoner og forbedringer i minnebruk og tilgjengelighet til ulike Internett-sider.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse