dot.com penger

Annonse


Gule og blå netthandlere på skole

dot.com pengerOm dotcom-ledere med cand.mag-grad hadde styrt nettbutikkene bedre gjennom krisen er usikkert, men starter det første kullet som skal lære faget fra grunnen av på Luleå Tekniska Högskola.
Høgskolen ser behovet for økt kunnskap om netthandel i nabolandet.

– Vi starter programmet fordi ehandel får stor betydning spesielt for handel mellom selskapene, sier studierektor Håkan Perzon.

De svenske studentene kan bryne seg på en magistergrad i ehandel, verdt 60 vekttall. Studiet varer halvannet år og er tilpasset et bredt utvalg av studenter. Alt fra økonomer, til statsvitere og historikere er velkomne.

– Når utdannelsen er ferdig er målet at studentene skal kunne utvikle e-handelsløsninger tilpasset miljøene de kommer fra, sier professor Esmail Sangari ved instituttet for industriell økonomi og samfunnsvitenskap til Ekonomi24.

Annonse
Studiets fokus er forbrukeratferd på nettet, design og nettmarkedsføring. B2B-markedet blir viktigere enn forbrukerrettede nettbutikkløsninger, skriver nettmagasinet.

De svenskstartede nettselskapene Dressmart, Boxman og Boo.com har vært blant de mest profilerte konkursene i sektoren det siste året.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse