Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Pippi & Co på Internett

Hvem har ikke et forhold til Pippi, Emil og brødrene Løvehjerte? Nå kan du følge dem på nett, for denne uken åpnet den 93-årige Astrid Lindgren sin nettside.

Dette er Lindgrens første offisielle hjemmeside og anbefales for mimringens skyld.

Denne uken fylte Astrid Lindgren 93 år. Hun delte ut Lindgren-prisen til en forfatter, og i samme slengen hadde barnebokforfatteren den offisielle lanseringen av nettstedet sitt (se lenke under denne artikkelen).

Her kan du lese korte beskrivelser av de ulike rollefigurene og korte utdrag fra bøkene. Lindgren forteller også hvordan ideene til de ulike figurene dukket opp. For eksempel kom ideen til brødrene Løvehjerte en dag hun besøkte en kirkegård, og leste på gravsteinene.

Overraskende tynt innhold

Illustrasjonene på siden kan gjenkjennes fra bøkene og filmene, og du kan også lese om alle bøkene og hvilken det har blitt filmer av gjennom årene.

Det er gledelig med en Lindgren-side, men det er bare synd den ikke har gått litt lenger. Du kan for eksempel ikke bestille bøker og siden er alt i alt veldig tynn, tatt i betrakting det materiale man har hatt å jobbe med.

Man får håpe at siden snart inneholder flere aktiviteter for små og store barn.

Lindgren-siden kan ses på www.astridlindgren.se.