Annonse


Microsoft viser .net

Microsofts .NET-strategi er kjernen i datagigantens planer for hvordan databrukernes hverdag kommer til å se ut om få år.

Enn så lenge har planene eksistert som foilpresentasjoner, men på den enorme Comdex-messen i Las Vegas lettet Bill Gates på sløret for selskapets nye teknologi.

I første omgang er Gates’ frierferd ment mot de som utvikler programvaren vi kommer til å jobbe med i fremtiden, og Microsoft lanserte mandag formelt programvarepakker for utviklere.

En viktig del av .NET-strategien er også å selge programvare som abonnement, og Gates lovet at neste versjon av Office-pakken vil bli mulig å kjøpe som abonnement når den lanseres i markedet neste år.

Annonse
.NET skal gi databrukerne en enkel måte å bytte data mellom forskjellige elektroniske enheter – noe som gjør data-arbeid mer knyttet til internett enn til en stasjonær PC.

Gates viste også frem selskapets nye elektroniske notatblokk, som varslet i forrige uke. I motsetning til dagens lomme-PCer skal den elektroniske blokken benytte en fullt utrustet versjon av Microsofts Windows-operativsystem og være koblet trådløst til nettet.

Nøkkelen til suksess ligger i programvaren som tolker signalene fra pennen, mener datagiganten.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse