Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Fusjon med forviklinger

Fusjonskameratene America Online og Time Warner stiller i speiderdress hos Uncle Sam. Nye innrømmelser er gitt overfor konkurransemyndighetene.

Verdens største aksessleverandør America Online (AOL) og medie- og underholdningskjempen Time Warner tilbyr flere innrømmelser foran det selskapene håper blir en fusjon, opplyser det amerikanske konkurransetilsynet Federal Trade Commission (FTC).

Selskapene håper offergavene overbeviser myndighetene om at den enorme fusjonen verdsatt til 115 milliarder dollar ikke truer konkurransemulighetene til øvrige aktører på aksessmarkedet i USA.

FTC vurderer fortsatt sammenslåingen, som ble godtatt av europeiske konkurransemyndigheter i oktober. Selskapene lover en kikk «på flere saker som vedrører konkurransen», heter det i en kunngjøring fra FTC.

Konkurransetilsynet ønsker spesielt at AOL tillater andre aksessleverandører samarbeid med fusjonspartner Time Warner, som eier det nest største kabel-TV-nettverket i USA.

FTC frykter at AOL får en for stor fordel på forbrukermarkedet gjennom abonnementsavtaler via Time Warners kabelnettverk i amerikanske storbyer, melder nyhetsbyrået Bloomberg.

AOL mener det er rom for løsninger.

– Vi fører konstruktive samtaler med FTC og de fortsetter, forteller talsmann for AOL Kathy McKiernan. Hun vil ikke gi detaljer om hva fusjonspartnerne er villige til å gi slipp på.

AOL har tidligere gått med på å vente med sine tjenester til minst en rival er etablert som en konkurrent på Time Warners nett. Time Warner må ifølge krav fra FTC forhandle frem denne avtalen før fusjonen blir godkjent, ifølge Wall Street Journal.

(Origo)