Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Antivirus for ICQ

Nylig ble ICQ rammet av det første omfattende ormeviruset. Nå tilbyr Central Command gratis AVX-beskyttelse til det populære Instant Messaging – og prateprogrammet.

81 millioner brukere benytter prateprogrammet ICQ, men inntil nylig var det overraskende få virus som rammet brukerne av dette programmet. Men for et par uker siden ankom ormeviruset Vampire.

Tilsynelatende harmløse filer

Viruset forkledde seg som tilsynelatende harmløse .txt eller .gif-filer, og videresendte seg selv til personer i kontaktlisten.

Når mottakeren fikk filen, hadde den både et vanlig filnavn og ikon (f.eks .txt), og da er det kun de færreste som tenker seg om to ganger før de åpner filen, særlig når avsender er noen du kjenner og stoler på.

Likevel var viruset forholdsvis harmløst, men gjorde likevel oppmerksom på behovet for virusbeskyttelse på ICQ.

Fanger opp, skanner og filtrerer

I forrige uke friga Central Command sin virusbeskyttelse mot fremtidige trusler i ICQ.
AVX (AntiVirus eXpert) for ICQ benytter en ny teknologi som fanger opp, filtrerer og virusskanner samtlige filer som mottas og sendes under en ICQ samtale.

Vampire var det første malware av sitt salg i ICQ, men blir neppe det siste. Vampire viste at det lar seg gjøre å utvikle ormer som målrettet utnytter alle kjente sårbarheter i ICQ.

Last ned virusbeskyttelsen:
AVX