Tore Afdal

Annonse


Gir opp røyk for mobil

Tore AfdalDen noe underlige påstanden tar utgangspunkt i en undersøkelse som viser at røykenivået er i ferde med å synke blant britiske tenåringer, skriver nettavisen The Register.

Undersøkelsen ble publisert i British Medical Journal. I seksjonen for leserbrev, kommenterer lederen av »Action on Smoking and Health», Clive Bates og professor Anne Charlton, undersøkelsen. I brevet trekker de frem sammenhengen mellom mobiltelefoner og sigaretter.

I leserbrevet blir det hevdet at barn stumper røyken og heller foretrekker mobiltelefoner som et alternativ. Helt hvordan de har kommet frem til at dette henger sammen, er ikke godt å si, men slik formulerer Bates og Chartlon det:

-Mobiltelefonen er en effektiv konkurrent til sigarettene i markedet for produkter som tilbyr tenåringene en voksen livsstil, individualitet, opprør, gruppe-bonding osv.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse