Hopp til navigasjon Hopp til innhold

NRK kutter digital radio

NRK sparer åtte millioner kroner når de legger ned radiokanalen NRK Metro, som skulle øke interessen for digitalradio hos vanlige forbrukere.

– Det er for tidlig å vurdere om kanalen ville nådd målene om den hadde fått jobbe videre, heter det i en melding fra NRK.

– Både redaksjonsledelsen og medarbeiderne i NRK Metro har utført det oppdrag de var gitt på en glimrende måte, sier direktør i NRK Futurum, Tor Fuglevik. Han understreker at nedleggelsen bare skyldes kravet om å spare penger.

NRK Metro ble opprettet for å nå ut til store lyttergrupper i konkurranse med de kommersielle radiokanalene. Hensikten var både å øke NRKs andel av norske radiolyttere, og å øke interessen for digitalradio.

Siste sending fra NRK Metro kommer 10. november.