Annonse


SPILLTEST: Metal Gear Solid

I rollen som Snake, ekspert i infiltrasjon og legendarisk nedkjemper av terrorister verden over, skal du redde verden fra en atomkrise og uskadeliggjøre det hemmelige supervåpenet Metal Gear.

Med andre ord et ganske standard utgangspunkt for et dataspill, men det betyr ikke at historien er banal og enkel – spillet er nemlig fullt av dialog og tvister i plottet.

Når du spiller Metal Gear Solid oppleves det egentlig som om man er hovedpersonen i en Japansk animé eller Manga-film.

God som ny

Cinematiske kameravinkler, høyt spenningsnivå og livaktige animasjoner er blant faktorene som bidrar til en spillopplevelse som har få sidestykker blant dagens PC-spill (med Deus Ex som verdig likemann).

Annonse
Man bruker brorparten av spilltiden på å snike seg rundt på basen man har fått i oppdrag å innfiltrere. Innimellom må man også ta i bruk våpen mot terroristene, eller bruke noen av de mange høyteknologiske dingsene man finner rundt om kring.

Det er mulig å spille i førstepersons-modus, men som regel er det lettere å holde oversikten når man bruker de forskjellige forhåndsdefinerte tredjepersons kameravinklene. På en liten radar i det ene hjørnet av skjermen kan man se hvor fiendene befinner seg, og hvilket synsfelt de har, slik at man kan snike seg umerket forbi. MetalGear

Forblir en klassiker

Overraskende nok holder grafikken absolutt mål, selv om spillet nå er over to år gammelt. Oppløsningen har blitt forbedret, det hele ser litt skarpere ut enn på Playstation, og det er så mye annet å glede seg over at man kan leve med en viss mangel på detaljer i ansiktene og litt utdatert polygongrafikk.

PC-versjonen kommer også med en stor samling Virtual Reality-sekvenser, hvor du har muligheten til å perfeksjonere diverse teknikker. Disse er riktignok ikke like spennende å spille som selve hovedscenariet, men er en hyggelig bonus å få med på kjøpet.

Det er egentlig ikke mye å utsette her. Alderen til tross, så er Metal Gear Solid en fryd å spille, enten du er fan av action eller eventyr.

Spillets offisielle hjemmesider finner du på www.mgspc.com.

MetalGear

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse