Annonse


5 mill. mobilkunder i Telenor

Torsdag la Telenor frem sitt resultat for tredje kvartal, og selv om resultatutviklingen var relativt flat har selskapet opplevde en sterk kundevekst.

Tall som Aftenposten har samlet inn fra de største av disse selskapene, viser at Telenors andel av kundemassen målt i forhold til eierandelen i selskapene, nå er cirka tre millioner kroner.

2,2 mill. i Norge

Sammen med over 2,2 millioner abonnementer i Telenor Mobil Norge, har de til sammen rundt fem millioner mobilkunder i de ulike selskapene. Totalt er det i dag over 12 millioner kunder i de ulike selskapene Telenor er involvert i.

I disse dager legger Telenor frem sitt børsprospekt og kan derfor ikke kommentere tallene. Men veksten har først og fremst kommet gjennom kjøp av selskaper.

Annonse
Føttene inne i Thailand og Danmark

Gjennom milliardinvesteringene i danske Sonofon og thailandske TAC, har de kjøpt seg over 800.000 kunder, sett i forhold til eierandeler i selskapene.

Veksten i de to selskapene har imidlertid ikke vært spesielt bra etter at Telenor kjøpte seg inn.

Telenor eier også ti prosent av tyske Viag Interkom, som i dag har 2,5 millioner kunder. Store eierandeler har Tormod Hermansen også vært og handlet eierandeler hos Connect Austria, Kyvistar i Ukraina.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse