Annonse


Dot.com-konkurser gleder

Huseierne sliter med inntjeningen på sine dyreste leiligheter og kontorer i Stockholm, melder den svenske avisen Dagens Industri. Nettbedriftene, som tidligere var de ivrigste kjøperne, tvinges nå til billigere alternativer.

Husleievekst avtar

På to uker har svenskene hatt tre nettkonkurser. Boxman sprakk i forrige uke. Nå har også Ms Freckles og Yellowrent kastet inn håndledet. Det setter spor etter seg i eiendomsmarkedet. Veksten i husleiene avtar, hevder eksperter ovenfor Dagens Industri.

– Uten tvil har dette en negativ innvirkning på husleieprisene. Det er foreløpig vanskelig å si hvor mye, sier en eiendomsanalytiker til avisen.

For nettbransjen har det vært en selvfølge å ha de beste kontorene, selv om inntektstrømmene for mange av dem ligger lang frem i tid. Nettfiaskoen Ms Freckles hadde eksempelvis kontorer i sentrale Kungsgatan.

Ekspertene tror at pengelense nettbedrifter vil si opp dyre leieavtaler og søke seg mot billigere alternativer i utkanten av hovedstaden.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse