Annonse


Lille, lekre Audrey

Tirsdag avduket 3Com det snertne, nye Internett-apparatet Audrey, – en snerten boks i kremfarget plast (fem farger), blanke stålknapper og 8-tommers berøringsskjerm.En spesialpenn følger med. Den gløder grønt når Audrey mottar ny e-post.

Nett-apparatene kommer

Nett-apparater er spådd en lysende fremtid. Det er lenge siden Telenor lanserte sin SmartPhone, en telefon med stor berøringsskjerm for nettsurfing og e-post.I USA tilbyr Netpliance og Honeywell slike apparater, og Compaq lanserte nylig sin Web Companion. Den siste kan bare kobles opp til Microsofts nettjeneste MSN.

Leveringsklar med det første

Audrey kan kobles opp til alle vanlige Internett-tilbydere via det innebygde 56 Kbps modemet. Supplert med et Ethernet-adapter, kan Audrey også bruke kabelnett og ADSL.3Com er klar til å levere apparatet i løpet av oktober. I USA er prisen 4600 kr, pluss amerikansk moms. Den kunne gjerne vært billigere!

Annonse
Snart til Norge

– Denne skal jeg bare ha, sier Peter Bergmann ved 3Coms Norden-kontor i Sverige til ITavisen.

– Audrey er perfekt på kjøkkenet, på barneværelset eller i stuen. Jeg er overbevist om at nordmenn og svensker vil trykke Audrey til sitt bryst, sier Peter Bergmann. Han sjekker febrilsk sine databaser uten å finne leveringsdato, men kan bekrefte at Audrey snart også kommer til Norden.3Com Audrey (multimedia)

Synkroniser med Palm

Audrey bruker en Geode-prosessor fra National Semiconductor, og en blanding av operativsystemet QNX og Palm. Palm ble som kjent skilt ut fra 3Com tidligere i år. Internett-apparatet kan synkroniseres med opptil to Palm-er. Familien kan bruke Audreys kalender, notatblokk og adressebok til holde styr på sine daglige gjøremål, og Palm-ene gjør informasjonen mobil.

Trykk på en knapp

Audrey synkroniserier via en seriell port, og har dessuten to USB-kontakter (for tilkobling av en liten blekkskriver), stereohøyttalere, mikrofon og kontakter for eksterne høyttalere.Apparatet kan ligge flatt på bordet, eller støttes opp med et lite stativ.

Oppkobling til nettet, foregår ved bare å trykke på en av Audreys knapper. Når du vrir på den blanke bryteren under skjermen, hopper Audrey mellom 12 forhåndsinnstilte nettsider som du kan endre når du har lyst.

Tastatur, håndskrift eller tale

Når du vil sende en e-postmelding, kan du skrive den med det vesle trådløse tastaturet, eller håndskrive meldingen på skjermen med spesialpennen, eller snakke inn en talemelding. Vesle Audrey gjør det enkelt å bruke e-post.

Det er vel ikke tilfeldig at apparatet har fått et pikenavn?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse