StarOffice

Annonse


StarOffice ut i det fri

StarOfficeFredag den trettende frigjorde Sun alle ni millioner av StarOffice 6 alfakode, som åpen kildekode. Fra og med den dagen kan alle utviklere som er interessert i å ta en kikk, eller tilføre den noe, laste ned koden.

Selskapet vet ennå ikke når det vil komme en kommersiell versjon av StarOffice 6, og avventer mottakelsen av »frigjørelsen».

Må samtykke til GNU

-Vi vurderer hvordan endringen til åpen kildekode vil påvirke vår utviklingsprosess, sier Bill Roth, produktsjef i Sun, til ZDnet. Men den kommersielle utgaven av versjon 6 vil støtte Windows, Linux, Solaris, og Mac OS, lover Roth.

De som ønsker å laste ned koden fra Openoffice.org, må samtykke i å overholde vilkårene i GNU Public Licence. I tillegg må de samtykke i vilkårene i the Sun Industry Standard Source Licence (Sissl).

Annonse
I disse vilkårene må lisenshavere samtykke i å tilpasse seg det Sun-spesifiserte brukergrensesnittet, og teste kompatiblitet.

Etter at Sun annonserte at de ville frigjøre koden, har selskapet delt den massive StarOffice kode-basen i 75 moduler, som igjen er inndelt i 18 prosjekter.

Her kan koden lastes ned: openoffice.org

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse