Annonse


Raser mot OL-arrangører

Noen av verdens største medieorganisasjoner samles på et møte i regi av den internasjonale olympiske komité (IOC) i Sveits i desember for å forsøke å presse OL-arrangøren til å løse opp reglene for kringkasting av lekene på nett.

IOC la ned forbud mot nettkringkasting av selv korte lydklipp fra lekene i Sydney. Videovisninger på nettet var totalforbudt – selv om opptak fra de samme øvelsene kunne sendes både i radio og på TV.

– Det er kortsiktig, raser Joe Ferreira, leder av nettstedet CBS Sportsline.
– Enten skjønner de ikke nettet eller så vet de ikke at nettet er et legitimt medium, sier han til AP.

IOC rettferdiggjør forbudet med at de må beskytte kringkastingsorganisasjonene som har kjøpt senderettigheter. Amerikanske NBC hostet opp fire milliarder dollar – nesten 37 milliarder kroner – for senderrettighetene frem til 2008.
Bare for Sydney-lekene betalte TV-stasjonen 6,5 milliarder kroner.

Annonse


Tross de tette koblingene mellom NCB og nettstedet MSNBC var det utelukket for nettstedet å vise klipp fra øvelsene. Og NBCOlympics.com, TV-kanalens offisielle OL-nettsted, brukte kun stillbilder fra TV-sendingene for å rette seg etter reglene.

OL-arrangørene vil antakelig endre noe av sin politikk for nettmediene innen vinter-OL i Salt Lake City om 16 måneder, sier IOCs sjef for nye medier, Franklin Servan-Schriber.

Han nekter å gå i detalj om hva disse endringene kan innebære, men sier at enhver endring som gjelder videoklipp og sendinger av levende bilder i 2002 må forhandles med rettighetshaverne.

(Origo)

Annonse