Annonse


NRK vil ha mobilungdom

– NRK Telekom skal bli Norges ledende innholdsleverandør for unge mennesker, og da må vi ligge i forkant av utviklingen. Derfor er dette et meget viktig prosjekt for NRK, sier Anne Halvorsen, programsjef i NRK Telekom i en melding.

Telenor Forskning og Utvikling og NRK Telekom skal delta i et EU-prosjekt med sikte på å utvikle fremtidens mobile tjenester for ungdom.

Gjennom å samarbeide med store europeiske IT- og telekomselskaper vil NRK og Telenor satse på å ligge i front ved utviklingen av neste generasjon mobilnett (UMTS) i Norge, heter det i pressemeldingen.

Bruker titalls millioner

Det nye utviklingsprosjektet har en økonomisk ramme på 37,6 millioner kroner, der store deler er finansiert av EU.

Annonse


Prosjektet er et samarbeid mellom teleselskapene Telenor og Deutsche Telecom, innholdsleverandøren NRK, hardwareprodusentene Siemens og Sony, den franske softwareprodusenten Tecsi og Heriot Watt University i Edinburgh, Skottland.

Målet er å utvikle en nyskapende, åpen plattform der personifisering, brukers kontekst og geografiske lokalisering er viktige stikkord.

Stedsavhengige tjenester

EU-prosjektet starter 1. november i år og skal gå over to år. Det inkluderer utprøving av nye tjenester blant et utvalg av norske ungdommer.

De unge brukerne skal erfare at tjenestene er avhengig av hvor de befinner seg, og hvem de er sammen med. Stedet kan for eksempel være en fritidsklubb, der alle som er til stede får tilgang til det samme tilbudet innen musikk eller video.
I en annen sammenheng vil det være et annet utvalg tjenester som gjøres tilgjengelig.