Linux og Opera

Annonse


Asia roper etter Opera

Linux og Opera– Ja, det stemmer at vi har inngått en samarbeidsavtale med PalmPalm Technology, uttaler en noe overrasket markedsdirektør Rolf Assev, når vi ringer.

Opera har ennå ikke offentliggjort avtalen med PalmPalm, og Assev kan derfor ikke utdype innholdet i avtalen.

– Jeg kan fortelle at dette er spennende for oss. PalmPalm er en stor aktør i Sør-Korea, og når det kommer til Linux er Asia et meget viktig marked, sier Assev.

PalmPalm Technology er selskapet som i sommer annonserte at de hadde utviklet Tynux, et Linux-basert operativsystem for mobiltelefoner og trådløse internetterminaler. I samarbeid med teleoperatøren SK Telecom, skal de levere Linux-telefoner allerede november i år.

Annonse


Kombinert PDA og mobil

I en intervju med Linuxdevices.com forteller Minsuk Lee, VP i PalmPalm, om den kommende telefonen som heter IMT-2000.

– IMT-2000 er en mobiltelefon vi kaller »Smart Phone». Den kombinerer en mobiltelefons funksjoner med en PDA. Telefonen innholder to CPU-er (Central Processing Unit). En for mobiltelefonens funksjoner, og den andre for PDA funksjonene. PDA-delen inneholder blant annet et kamera og en stemmekoder.

PalmPalm har lenge jobbet med Embedded Linux, og har utviklet og integrert alle programvaren for løsningen, inkludert Linux-kjernen og applikasjonene.

Trolltech og Opera i Sør-Korea

Denne uken arrangerer PalmPalm et seminar i Seoul, og Operas Lars Boilesen, stiller som en av foredragsholderne. Boilesen skal snakke om trådløse internetterminaler og nettlesere. En annen av foredragsholderne er Hogne Tjemsland fra norske Trolltech.

Trolltech har også inngått en avtale med PalmPalm. Palm Palm benytter, Qt/Embedded fra Trolltech, som er det eneste profesjonelle GUI produktet (grafisk brukergrensesnitt) spesielt laget for embedded Linux.

Trolltech og Opera er de eneste europeiske selskapene som hittil har inngått samarbeidsavtaler med PalmPalm.

I Sør-Korea og Kina har stadig flere utviklingsselskap satset på Linux. Den modulære oppbygningen til Linux gjør det mulig å skalere det ned, slik at operativsystemet kan benyttes på små datamaskiner med begrensede ressurser.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse