Annonse


MP3.com kastet ut hackersang

Onsdag fjernet MP3.com en protestsang om koden DeCSS, laget av den unge mannen Joseph Wecker.

Koden gjør det mulig å avspille DVD-filmer på Linux, men åpner også for uautorisert kopiering, da den gjør det mulig å forbigå sikkerhetssystemet.

MP3 har som regel at de utestenger låter som er støtende eller på annet vis har en upassende tekst.

– Siden det finnes en presedens etter rettssaken mot 2600.com, mente vi at det var i våre interesse å fjerne sangen, uttaler en talsperson for MP3.com, til Cnet.

Annonse
Kraftig spøk

Dommeren i rettssaken mot 2600.com slo fast at de ikke hadde lov til å publisere eller linke til DeCSS-koden. Det var MPAA (Motion Picture Association of America), som gikk til sak mot hackersiten, da koden gjorde det mulig med illegal kopiering av digitale filmer.

Sangen som heter DeCSS.mp3, kan like godt oppfattes som en spøkefull sang, men det nærer liten tvil om unge Wecker er en person med røtter til hackermiljøet.

Den unge artisten uttaler selv at sangen om DeCSS koden var en måte å tiltrekke saken oppmerksomhet.

Rockehackeren finner det bekymringsverdig

– Det har gått for langt. Det er forbudt å kopiere et verk som er beskyttet av kopirettigheter, men nå har det blitt slik at man f.eks ikke kan forteller hvordan Xerox arbeider.

Andre som protesterer har laget t-skjorter med koden påskrevet. Andre har brukt koden til å lage bilder på grafiske filer.

– Jeg finner det svært urovekkende at jeg bor i et land der det å synge kildekode er ulovlig rent teknisk sett

Selv om filen nå er utestengt fra MP3.com, kan du ennå finne den på Napster.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse