Annonse


Ny iBook med DVD og FireWire

Apples bærbare Mac for forbrukermarkedet kommer i nye farger: Indigo og Key Lime.

En spesialutgave, iBook Special Edition, vil være tilgjengelig både i Key Lime og Graphite. For de som måtte undres er Key Lime en farge de fleste av oss vil kalle eplegrønn, Graphite er mørkegrå mens Indigo er mellomblå.

Nytt for iBook er porter for FireWire, som gjør det mulig å knytte til for eksempel videokamera, eller eksterne harddisker. De nye modellene leveres også med iMovie, som er et program for videoredigering.

Maskinene med den eplegrønne fargen vil kun være tilgjengelig gjennom AppleStore.com, noe som kan tyde på at Apple vil satse mer på denne salgskanalen. Det er ingen Apple Store i Norge, og det er ikke konkrete planer

Annonse


De nye iBook-ene vil ha dette spekket:

 • 355 MHz eller 466 MHz PowerPC G3-prosessor
 • 10 GB IDE hard drive
 • 400 Mbps FireWire port
 • AV-port med video- og audio utgang
 • ATI RAGE Mobility Contoller med 8 MB av SDRAM for spill og grafikk
 • Standard CD-romNye utgaver av iBook.
 • Special Edition-modellen vil ha 6x-speed DVD-rom driver

  I likhet med sine forgjengere vil de nye iBook-ene ha et batteri som varer opp til seks timer, støtte for den trådløse nettverksløsningen AirPort, og gratis nettilgang i 30 dager med EarthLink.

  iBook kommer i to oppsett. Standardkonfigurasjonen og Special Edition. Standardversjonen vil koste 1.499 dollar, mens Special Edition vil ha en pris på 1.799 dollar. Forventet pris i Norge blir omlag 16.000 og omlag 20.000 kroner.

  Steve Jobs fikk gjennomført sin presentasjon som planlagt, trass i at Apple Expo i går ble oversvømmet av et sprinkelanlegg som var ute av kontroll. Vann strømmet inn i utstillingslokalene, uten at man har funnet grunnen. De aller mest paranoide diskuterer nå om dette kan ha vært sabotasje.

  Annonse