Hacker -fglass

Annonse


Hackerangrep på Opec

Hacker -fglassOpec har fått mye pepper for sine stadig økende oljepriser. Mandag var det noen hackere som hadde sterkt behov for å markere sin motstand mot prisene. På nettstedet Opec.org, klarte noen hackere å legge inn følgende melding nederst på hjemmesiden:

»Vi må nå virkelig fokusere på de fattigste landene, som ikke engang har penger til å kjøpe aspirin. Dette på grunn av de ublu prisene på råolje.»

Opec stengte nettkranen

Innbruddet gikk ikke utover hjemmesidens funksjonaliteter, men Opec valgte likevel å stenge nettstedet mens de jobber med å fjerne den uautoriserte meldinger. På onsdag formiddag var siden fremdeles stengt.

Trolig er hackingen gjennomført av en eller flere personer som skjuler seg bak signaturen »fluxnyne», mener Associated Press.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse