Annonse


Betal for pizza på mobilregningen

Å bruke mobiltelefonen som lommebok er et stadig mer aktuelt tema, og det jobbes flere steder med løsninger for mobil e-handel.

NetCom går nå inn i pilottesting med 1000 brukere av deres betalingsløsning på wap, hvor det i første omgang blir mulig å kjøpe Pizza fra Peppes, og kjøpe arkivartikler fra Aftenposten. Etter hvert skal det bli mulig å kjøpe et stort spekter av tjenester og varer med mobiltelefonen som lommebok.

På wap

Pilottesterne får et ekstra menyvalg i NetComs mobilportal, PlanIT, hvor de har tilgang til de nye e-handelsløsningene. I fremtiden ser NetCom for seg at tjenesteleverandørene selv legger inn støtte for mobile lommebøker på sine wapsider.

– Det viktigste er hvordan brukeren oppfatter det hele. SMS blir litt knotete å jobbe med, så vi har lagt løsningen på wap, sier NetComs prosjektleder for e-handel, Ole Jakob Sværk.

Annonse


Kommer på regninga

NetCom har valgt å gjøre det mulig å kjøpe varer og tjenester som man rett og slett bare blir fakturert for på neste mobilregning. Dette har Telenor kviet seg for å gjøre (i det minste på varesalg), da de sier de ikke vil sitte på den kredittrisikoen dette innebærer.

Når NetCom gjennomfører dette systemet, må de derfor være litt restriktive på hvem de slipper til, på samme måte som at ikke alle får muligheten til å tegne for eksempel Storbruker-abonnement.

– Selvfølgelig har vi øvre grenser, og vi foretar kredittvurdering av kundene før vi slipper de til med mobil lommebok.Vi tester også systemer blant annet med trekk rett fra konto, sier Sværk til Wapland.no.

Drøyer til jul

Mens Telenor Mobil allerede har lansert sin mobile betalingstjeneste som baserer seg på SIM Toolkit, velger NetCom å drøye det til juletider med å rulle ut sitt system i stor målestokk.

– Siden vi har 800 000 abonnenter som potensielle brukere vil vi strømlinjeforme det hele før vi lanserer dette betalingssystemet kommersielt. Vi regner med å drive pilottesting frem til jul, sier Sværk.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse