Annonse


Kamera som surfer nettet

RDC-7 fra Ricoh er et type kamera med multi-funksjonaliteter. Kameraet kan ta bilder med oppløsningen 3,34 millioner piksler og er utstyrt med en 2x optisk zoom. I tillegg til stillbilder kan det som nye digitalkameraene flest, også ta opp videosekvenser.

Kameraet er også utstyrt med mikrofon og høytalere. Men i tillegg kommer tilleggsfunksjonene som surfing og e-postmuligheter. For å kunne benytte disse funksjonene er RDC-7 utstyrt med en følsom LCD-skjerm.

Valg mellom nettverks- eller modemkort

Men for å kunne sende e-post og surfe, er det selvsagt nødvendig med en type oppkobling. Kameraet kan derfor utstyres med et nettverkskort eller et trådløst modemkort. Da kan det enkelt brukes til å sende bilder med e-post, eller sende eventuell tekst. For surfingens skyld er det også utstyrt med en nettleser.

Kameraet kan lese inn grafikk og tekst, med den TIFF-lignende protokollen Group 4. Etter innlesingen er kameraet i stand til å sende bildet som en faks. I følge Ricoh er meningen at man skal kunne sende i vei bildet, direkte etter at fotografen har klikket, for eksempel til en ftp-server eller en e-postmottaker.

Annonse


Europa må vente

Prisen skal i følge Maxidata ligge på rundt 15.000 kroner. Ellers er det utstyrt med 8 eller 16 MB internminne, og vekten er 270 gram uten batteri. Bildene lagres på minneskortet Compact Flash 2.

Ennå vet ingen når kamerat kommer til Europa, men det lar seg sikkert gjøre å kjøpe det over nett.

Ricohs informasjon om kameraet: