Nokia 5110

Annonse


Avblåser mobilvirus-alarm

Nokia 5110Enkelte av Nokias mobiltelefoner kan bryte sammen dersom bestemte meldinger sendes. Dette gjelder ikke alle modellene. Svakheten er kjent i spesielle miljø fra før av. Fremgangsmåten er blant annet beskrevet på enkelte av nettets «News»-grupper.

Feilen kan rettes ved å ta av batteriet, og sette det på igjen.

– Vi innrømmer at det er mulig å blokkere en telefons tastatur ved å sende SMS-melding, som inneholder en spesiell kode. Dette er ikke den første, og helt klart heller ikke den siste sikkerhetsbristen i mobiltelefoner.
Jeg tror telefonene vil bli mer og mer utsatte etter hvert som stadig mer funksjonalitet bygges inn, sier Eugene Kaspersky, som leder antiviru-forskningen på Kaspersky Lab.

Han mener også at både programvare og hardware på dagens mobiltelefoner er for svake til at et ondskapsfullt program kan ta plass i telefonene operativsystem. Det viktigste poenget er at det ikke kan replisere seg som et virus.

Nokia har ikke offisielt kommentert påstandene, men det er sagt at dersom det blir funnet feil så vil selskapet ta nødvendige skritt for å unngå at disse kan utnyttes.

Annonse