Annonse


EU mot AOL-Time Warner-fusjon

EU-kommisjonen gir i en uttalelse på 45 sider uttrykk for at selskapet vil bli for dominerende. – Dokumentet kan være åpningssalve i forhandlinger for å forhindre det nye selskapet fra å diskriminere rivaler, melder Reuters.

Enormt selskap

Fusjonen »vil skape en dominerende posisjon i markedene for musikk levert over Internett, programvare for musikk, tilgang til Internett over telefon, tilgang til Internett over bredbånd, og innholdsleveranser til bredbånd. Effektiv konkurranse vil bli betydelig hindret i Fellesmarkedet», heter det i meldingen.

– Kombinasjonen mellom Time Warners tilbud på innhold, og AOLs nettverk for distribusjon, kan rulle på seg som en snøball: Mer innhold vil gi flere abonnenter, flere abonnenter gir mer innhold, osv.

AOL er verdens største nettleverandør. Time Warner kontrollerer et konglomerat av fjernsynskanaler, aviser, magasin og plateselskap.

Annonse


Uttalelsen kan bety problem for de to selskapene. De siste årene har samarbeidet med EU og amerikanske konkurransemyndigheter blitt stadig tettere. Og konklusjonene er ofte blitt de samme.

I løpet av uka vil AOL og Time Warner ha møter med EUs konkurransemyndigheter, for å forsøke å overbevise om at bekymringen er grunnløs.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse