Annonse


Siemens IC35 er klar

Siemens IC35 har fått tilleggsnavnet The Unifier. Boksen er laget for å gi mobiltelefonen alle de egenskapene den burde hatt, men som den ikke får plass til av rent fysiske årsaker.

Siemens har i dag noen av de minste telefonene som er få kjøpt, og selv om skjermene er blitt bedre er de fortsatt for små til å gjøre tekstlesing særlig behagelig.

Mye i lite

IC35 får en skjerm på 240×160 punkter. Til sammenligning er skjermen på Palm, Visor og Casio PV-750 på 160×160 punkter. Når de ytre målene ikke er større en 108×86,5×20,5mm skal Siemens ha ros for å ha klart å utstyre maskinen med QWERTY-tastatur.

Maskinen har 2 plasser for MultiMediaCard (MMC), noe som gjør det mulig å utvide det innbygde minnet på 2MB til det mangedobbelte. En annen snerten detalj er smartkortleseren, som skal gjøre det mulig å ta i bruk fremtidige betalingstjenester.

Annonse


Lett

Enheten veier 163 gram, og drives av 2 AAA-batterier. Den kobles til PC’en ved hjelp av en medfølgende ”krybbe” (Sync Station), og kommuniserer via IrDA eller V.24 seriellport.

IC35 har et operativsystem utviklet av Siemens, og en kan iblant få lyst til å spørre seg hvor mange ganger hjulet skal finnes opp.

Nytte-programmer

IC35 har dessverre ikke trykkfølsom skjerm. Det er heller ikke kommet opplysninger om hvordan Siemens har løst utfordringen med nordiske tegn på tastaturet.

Derimot er det kommet opplysninger om at maskinen vil inneholde en tekstredigerer, valutakalkulator, vanlig kalkulator, organisator som kan synkroniseres med MS Outlook og selvfølgelig en funksjon for kontroll av oppsettet på telefonen.

Wap-leser

Dessuten har den en wap-leser og et meldingsprogram som behandler både SMS og e-post. I tillegg lover Siemens at det skal følge med flere spill, og at enda flere vil være tilgjengelig via web.

Porten på IC35 er en standard IrDA-port, og det betyr at du slett ikke behøver å ha en telefon fra Siemens for å bruke enheten.

Veiledende pris oppgis til å være 2.500 kroner.