Annonse


Wapland.no prøver Pocket Viewer

Den lille dingsen er smart å se på. Den kommer i blått, og har et hengslet lokk som beskytter den trykkfølsomme skjermen.

På siden sitter et lite hjul som brukes til navigering. Ut over dette er maskinen helt fri for knotter eller taster. En medfølgende plastpenn benyttes til trykk på skjermen.

Passe minne

Casio PV-750 er utstyrt med 2 MB minne. Dette holder til det den er ment for, nemlig å kunne lagre en god del adresser, telefonnumre og innkommende e-postmeldinger.

Enheten drives av to AAA-batterier (størrelsen under de tradisjonelle Pen-light batteriene), og det lave strømforbruket gir lang brukstid (oppgitt til 110 timer).

Annonse


Eget OS

Skjermen er på 160×160 punkter i gråtoner, det samme som vi kjenner fra Palm.

Men Casio har valgt å benytte sitt eget operativsystem, noe som gjør det umulig å nyttiggjøre seg alle de gode applikasjonene som er laget til denne plattformen. Pocket Viewer har e-post, tidsplanlegger, kontaktdatabase, regnskapsprogram, kalkulator med valutakonvertering og notatbok.

Innlegging av tekst skjer via et tastatur som dukker opp på skjermen etter behov.

Nedtur

Har du forsøkt deg med en annen PDA tidligere er Casio Pocket Viewer en real nedtur. Synkroniseringen mot PC er tungvint, og krever omfattende surfing i bruksanvisningen.

Nedlasting av e-post krever at du legger inn DNS 1 og 2. Mange har operatører med automatisk oppsett av DNS, og kjenner ikke disse verdiene. Å finne dem frem er ikke alltid like enkelt.

Pris

Prisen på enheten er ca. 2.000 kroner. Det er i underkant av halvparten av hva du må betale for en virkelig funksjonell lomme-pc. Etter å ha brukt produktet en tid mener jeg det er godt i overkant av hva den er verdt.

Casio har med Cassiopeia e-115 tatt et skritt frem. Med PV-750 har de tatt to tilbake.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse