Datasikkerhet

Annonse


Knapp for kryptering

DatasikkerhetIdeen bak SigabaSecure, er at du kun skal behøve å trykke på en knapp for å kryptere e-postmeldingene. Programmet er en såkalt plug-in for de vanligste e-postklientene på markedet; Eudora, Lotus Notes, Microsoft Outlook og Novell Groupwise.

For noen er administrasjonen av dagens krypteringsnøklene problematisk, men med Sigabas system slipper du å spare en mottakernøkkel for hver person som mottar beskjeden.

Kommuniserer med nøkkelserver

Sigabas program bygger på at hver besekjed får en nøkkel. Når brukeren sender en melding, kommuniserer Sigabas plug-in med en nøkkelserver. Serveren kontrollerer identiteten til brukeren innen den skaper en nøkkel og foretar en identifisering av beskjeden, og sender den tilbake til brukeren.

Nøkkelen benytter Blowfish-algorytmen for å kryptere beskjeden på brukerens desktopp, for deretter å sende den av gårde.

Annonse


Hele prosedyren skal ikke ta mer en et sekund, i følge selskapet. Samme prosess gjøres deretter i bakvendt rekkefølge hos mottakeren. Om mottakeren ikke har installert Sigabas plug-in, eller ikke har en e-postklient som støtter den, kan Sigaba avkryptere beskjeden og levere den, skriver Computer Sweden.

Kan gi flere krypteringsbrukere

SigabaSecure fungerer bare på de mest ordinære programmene. Sannsynligheten er derfor stor for at nye brukere, som ikke har brukt kryptering tidligere, tar det i bruk.

Selskapet planlegger også å lansere en Software Developers Kit, som inkluderer dokumentasjon og arbeidseksempler, som kan bidra til produkter kompatible med SigabaSecure-produkter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse