ITfinans

Annonse


Aksjekursen venter på Greenspan

ITfinansLikevel steg teknologi-, finans- og farmasiaksjer mot slutten av dagen. Det var blant annet mange som sikret seg Intel-aksjer, etter at Lehman Brothers kom med positive uttalelser om mikroprosessorindustrien.

Nasdaq-indeksen steg 0,6 prosent til 3.953,15 poeng. Dow Jones-indeksen steg 0,3 prosent og endte på 11.079,81 peong.

Flertallet av Wall Street-investorene tviler på at det blir flere renteøkninger i år. 96 prosent av makroøkonomene som studerer rentene tror Greenspan avholder seg fra å øke rentene mandag, hevder en undersøkelse fra Bloomberg News.

– Det er positivt at sentralbanken mest trolig ikke gjør noe i morgen. Det signaliserer lav inflasjon og rente fremover, noe som vil bedre aksjeselskapenes fortjeneste, sier en analytiker til nyhetsbyrået.

(Origo

Annonse