Hopp til navigasjon Hopp til innhold

86.000 i telestreik i USA

Bell Atlantic og GTE har fusjonert under det nye navnet Verizon. Rett før selskapet skulle markedsføre seg selv under det nye navnet, så gikk selskapet på en av de største og mest urolige streikene i USA på flere år.

Verizon er USAs største teleselskap, målt i antall ansatte.

I følge New York Times har ledelsen i Verizon vært arrogante i sitt forhold til fagforeningene i selskapet. Samtidig har disse ventet på en mulighet for å demonstrere fagforeningenes plass i den nye økonomien.

Verizon beskyldes for å ha tatt for lett på forhandlingene med foreningene, og for å ha vært for lite villige til å komme i møte. Først rett før bruddet fikk fagforeningene adgang til å organisere ansatte i selskapets avdelinger for trådløs virksomhet.

På Manhattan ble fem politimenn tirsdag sendt til et sykehus onsdag etter at de ble oversprøytet med fugleskitt og annet søppel fra Verizons 41-etasjers store hovedkvarter. Politiet overvåket streikevakter.

I følge fagforeningene er det meldt om ni separate tilfelle av at sjefer har kjørt på streikevakter, uten at noen er komme til skade.

Ledelsen i Verizon sier at medlemmer av fagforeninger har kastet flasker, steiner og egg på ledere som har prøvd å komme inn i selskapets bygninger. 24 organiserte skal hittil være arresterte under streiken.

Verizon startet sin kampanje for å gjøre sitt nye navn kjent 1. august. Til tross for rekordlange køer hos de lokale feilmeldingene går denne kampanjen uforstyrret.