Annonse


Se video av PDA-telefonen

Den nye topptelefonen til Ericsson er en mobiltefon med innbygget PDA (Personlig Digital Assistent). I praksis betyr dette at du nå får en telefon som kan lese e-post, surfe på wap-sider og holde orden på avtalene dine. Dette høres kanskje ikke særlig revolusjonerende ut, men når telefonen er utstyrt med stor trykkfølsom skjerm, e-post, notatblokk, telefaks og en lynrask wapleser kan jeg love deg en telefonopplevelse du ikke har hatt maken til.

R380 har selvsagt også alle de finessene du finner på dagens toppmodell, R320 (testvinner i proffklassen). I størrelse er de to telefonene relativt like. R380 er riktig nok en del tykkere, men fortsatt dreier det seg om en telefon du kan bære i lommen uten å slite hull i foret.

Lettnavigert

Wapland.no fikk prøve telefonen med den oppdaterte programvaren, og kunne raskt konstatere at wap på mobiltelefon før og etter R380 er to helt forskjellige ting. Mens ordinære mobiltelefoner har liten skjerm og krever mye knotting for å wappe, kan du med R380 suse rundt på internett ved hjelp av lette trykk på skjermen. Ved hjelp av en medfølgende navigasjonspenn fikk vi rask og presis tilbakemelding fra skjermen.

Annonse


Håndskrift

Det er særlig når du skal legge inn tekst at mobiltelefonene har sine begrensninger. Selv med T9 (autofullfør) kommer du ikke unna at dette er tungvint. På R380 dukker det opp et tastatur i displayet og tekstinnleggingen går som en lek. Du kan også legge inn tekst ved hjelp av håndskrift på skjermen, men dette krever noe øvelse. Produktsjef i Ericsson, Erik Sandsmark hevder imidlertid at dette er den raskeste måten å legge inn tekst på.

Programvare

R380 benytter EPOC som operativsystem. Det samme operativsystemet benyttes i Ericssons MC218, som er en lommedatamaskin med tastatur. Det er produsert en rekke applikasjoner for denne plattformen, og dermed er det bare minnet som setter begrensninger for hvilke programmer du kan ta i bruk Hvor mye minne R380 vil få vet vi foreløpig ikke.

Synkroniserbar

Telefonen kobles enkelt til PC-en, og er synkroniserbar i alle bauger og kanter. Å installere nødvendig programvare på PC-en er gjort på 5-15 minutter (avhengig av PC-en og om du har vært borte i programinstallasjoner før). Prisen på telefonen er foreløpig uviss…

Se den her

Her kan du se video av telefonen:

Får du ikke opp videosnutten ovenfor kan du laste ned videosnutten her. Størrelsen er om lag 2,0 MB.

www.wapland.no/video/r380video.avi

Annonse