MP3-musikk

Annonse


Tjener rått på Napster-interesse

MP3-musikkTross en brukermasse på over 20 millioner har ikke Napster klart å oversette popularitet til klingende mynt. Men data-og elektronikkbransjen ser ikke ut til å ha tilsvarende problemer, skriver nyhetstjenesten News.com.

Entusiasmen vokser

– Napster har skapt enorm entusiasme omkring dette markedet, sier Mike Reed ved S3, produsenten av MP3-spilleren Rio.

– Tjenesten har demonstrert at folk gjerne vil ha musikk tilgjengelig pånettet. Jeg håper at vi ender opp med flere måter å hente musikk fra nettetpå. Jo mer tilgang til digital musikk, jo mer vokser dette segmentet, sierhan.

Flash minnekort mest etterspurt

Etterspørselen etter MP3-spillere, som benytter såkalte flash-minnekort somlagringsmedium, har steget kraftig og de små digitale spillerne erhovedårsaken til at produsentene sliter med å levere nok flash-minnekort -antakelig det mest etterspurte produktet i IT-industrien i år.

Annonse
Salget av flash-kort har steget bratt fra 4,5 milliarder dollar i fjor til10 milliarder dollar i år, noe som fører til at også prosessorprodusenteneIntel, AMD og Fujitsu kan gni seg i hendene over Napsters suksess.

PC-produsentene satser på bedre lyd

I tillegg opplever PC-produsentene økt etterspørsel etter bedret lydkvalitet,og mulighet til å brenne CD-er fra datamaskinen. Salget av såkalteCD-RW-spillere, som både kan lese og skrive til CD-plater, har også skutt iværet.

– Det er helt åpenbart at nedlasting av digital musikk har bidratt tiletterspørselen for CD-RW, sier analytikeren Stephen Baker ved PC Data.Omtrent 40 prosent av alle PC-er som selges i butikkene har CD-RW installert,anslår han.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse