Deskill

Annonse


Frykter nett-tap i bankene

Deskill

Tradisjonelle banker må bevise at de ikke sliter med nykomlingene når kvartalsresultatene presenteres denne uken. Selv om de fleste bankene trolig leverer overskudd, så vil analytikerne granske inntjeningsmarginene, cyber-kostnader og fremtidige vekstmuligheter, melder Reuters.

Aggressiv motstand

I Storbritannia har banksektoren møtt aggressiv konkurranse fra nettbaserte debutanter som Egg og Standard Life Bank. Tradisjonelle banker har svart med å satse på nyteknologi og kutte prisene.

Verdivurderingen av bankaksjer sank tidligere i år på grunn av spekulasjoner om lavere marginer og fallende salg i fremtiden. Nå er dette blitt en realitet for bankene, mener enkelte analytikere.

– Vi tror fortjenesten skrumper etter tiår med robuste marginer, rapporterer Salomon Smith Braney i en analyse av britiske banker. Faren for en priskrig spøker etter at HSBC kuttet rentene nesten ett prosentpoeng forrige uke, skriver nyhetsbyrået.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse