Micrsoft Net

Annonse


Microsoft dropper Java

Micrsoft NetTirsdag ble Microsoft Visual Studio.Net demonstrert under en konferanse for 6000 programutviklere i Orlando, Florida. Microsoft-sjefen Steve Ballmer reklamerte heftig for utviklerpakken da han besøkte Oslo i begynnelsen av juni.

Pakken som tidligere ble kalt Visual Studio 7, er selve rammeverket for Microsoft.net, – Microsofts programvarestrategi for Web.

Ingen Visual J++

Alpha-versjonen av Net-pakken inneholder både Visual Basic, Visual C++, JScript og nye C#, men mangler Microsofts Java-verktøy Visual J++, forteller Cnet News.com, ZDNet News og andre nyhetstjenester.

Microsoft hevder at den pågående rettssaken med Sun Microsystems er årsaken til utelatelsen av Visual J++. Før saken er avgjort, kan ikke Microsoft oppdatere programmeringsspråket.

Annonse


Slåss med Sun

Det er tre år siden Sun gikk til sak mot Microsoft, og påsto at Visual J++ bare kunne brukes til å lage Java-programmer for Windows. Sun, som ønsker at Java-applikasjoner skal fungere på tvers av alle plattformer, vil selv ha styringen med programmeringsspråket.

Nå har Microsoft utviklet det Java-liknende språket C# (uttales C Sharp), en slags blanding av C og C++, for utvikling av Windows-applikasjoner.

Java-verktøy fra Rational

I Orlando sa software-ingenøren Anders Hejlsberg, at plattformen .Net er helt språknøytral. Men da han gjennomgikk de forskjellige språkene, unnlot han påfallende nok å nevne Java.

Hejlsberg spilte en nøkkelrolle under Microsofts utvikling av J++.
Microsoft ventes senere i år å tilby et Java-verktøy for Visual Studio.Net fra utviklingsselskapet Rational.

Tilgjengelig neste år

Selv om Microsoft tilbyr Java-verktøy fra et annet utviklingsselskap, blir det nå vanskeligere å utvikle Java-programmer for Windows-miljøet.
.Net ventes å gå beta på tampen av sommeren, for så å bli tilgjengelig på nyåret.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse