Annonse


Skøy og moro for SMS-ungdommen

– Vi skal fylle sidene med det ungdommen selv har lyst på. Vil de ha stoff om snowboard, skal de få det. Ønsker de tjenester og nyheter om mobiltelefoner, må vi lage det, sier Lasse Berner, prosjektleder for QPSA i TVNorge Interaktiv.

Enormt marked

Det det satses mest på nå er logoer og ringetoner, som hver koster 6,50 gjennom QPSA, men nettstedet er også full av kategorier for å bestille vitser, sportsnyheter, og annen underholdning.

– SMS-markedet er enormt. Etter vår siste TV-kampanje i april, sendte vi ut 100.000 underholdningsmeldinger på en uke og økte omsetningen med 350 prosent, sier Berner, som forventer å tjene godt på den nye nettsatsingen.

Annonse
Hva skjer?

QPSA er en forkortelse for spanske ”Que pasa”, og blir brukt av tenåringer som en hipp måte å spørre om hva som skjer når de sender teksmeldinger: ”QPSA? ” – ”Fest hos Anders kl. 19”

– Vi retter oss mot ungdommer mellom 12 og 25 år, og har derfor tatt i bruk ungdommens eget stammespråk, sier Berner til Wapland.no.

Dårlig humor

Selve meldingene fåes gjennom en avtale med Telenor Link, som er teknisk tilrettelegger for tjenestene. Ringetoner og logoer blir bare mer og mer populære varer, mens vitser og underholdning fortsatt er gode pengemaskiner for TVNorge.

Et gjennomgående trekk ved vitsemeldingene er at de svært sjelden er morsomme i det hele tatt. Likevel må man betale fra 3 til 10 kroner for hver slappe vits man ber om.

Ber du om å få tilsendt en femkroners fornærmelse (hvem ønsker seg vel ikke det), kan man for eksempel risikere å ende opp med tekstmeldingen: – hvor tok du ”lappen”?. Joda, man blir nok utvilsomt fornærmet etter å ha betalt fem kroner for den meldingen…

– En vits er en vits, og SMS er spennende fordi det gir en ny måte å få vitsen på. Kanskje er det mindre kreative ungdommer som ønsker nye ting å sende til vennene sine som laster ned slike ting, sier Berner.

Lurer ikke ungdommen

– Jeg har ikke dårlig samvittighet, og mener ikke at vi lurer penger fra tenåringen på noen måte. Det er dette folk vil ha, og vi får bare håpe at ungdommen har et sunt forhold til sin egen økonomi, sier Berner.

For å få vite mer om QPSAs tjenester, besøk www.qpsa.net

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse