Annonse


Tiltale for ILOVEYOU

Fillipinske påtalemyndigheter tiltalte torsdag mannen for bedrageri av kredittkortnummer. Ettersom Fillipinene ikke har lover mot datakriminalitet var dette det eneste som påtalemyndighetene kunne ta mannen på.

Den fillipinske mannen mistenkes for å stå bak “ILOVEYOU”-viruset som spredde seg verden over og forårsaket skadeverk for om lag 9 milliarder dollar, hvilket tilsvarer om lag 77 milliarder kroner.

Bare i Norge skal omkostningene i forbindelse med viruset beløpe seg til over 500 millioner norske kroner.

Viruset, som startet sin vandring 4. mai, ble sendt til omkring 84 millioner brukere og nesten 3 millioner ble berørt. Mannen risikerer 20 år i fengsel hvis han blir dømt på begge tiltalepunktene, melder Infoworld.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse