Allen, Paul

Annonse


Microsoft-gründer går solo

Allen, PaulEtter åtte års planlegging, til en pris av 240 millioner dollar, eller litt over to milliarder norske kroner, så ble Experience Music Project åpnet fredag.

Moderne museum

Paul Allen (47) har klart å samle 80.000 forskjellige rocke-relikvier til sitt museum, som er tegnet av kjendis-arkitekten Frank O. Gehry, som er mest kjent for å ha tegnet Guggenheim-museet i Lisboa. Det nye museet ligger på området der det ble holdt en verdensmesse i Seattle i 1962.

I helgen har det vært konserter på fem scener med en rekke artister for å feire åpningen. Blant artistene er Metallica, Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem og et par dusin andre.

FBI lyttet til musikk

Blant skattene er en av Elvis Presleys motorsykkeljakker, en av de fem første gitarene som Leo Fender laget, FBI-rapporten om hva lyrikken i den gamle hit’en »Louie, Louie» egentlig betyr.

Annonse


Det hadde ikke vært Paul Allen om det ikke hadde vært et par tonn med gitarer og utstyr som har vært i nærheten av Jimi Hendrix. Blant annet gitaren han tente på under Woodstock-festivalen.

Men prosjektet er ikke bare et gammeldags museum. Ved hjelp av moderne elektronikk kan besøkende få inngående kunnskap om det meste som er stilt ut. Den som våger kan også prøve hvordan det er å stå på scenen og spille den gamle Troggs-klassikeren »Wild Thing».

Paul Allens hjemmeside

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse