Annonse


Orkla går inn i Pocket IT

Orkla vil etter investeringen eie 22,1 prosent av Pocket IT, menst HSBC Private Equity UK Ltd, den europeiske investeringsdelen til storbanken HSBC, vil sitte på 14,7 prosent.

– Vi er veldig fornøyde med å ha fått slike tunge internasjonale medspillere, sier Pocket ITs adm. dir Petter Nyborg.

Mobil kartbok

Selskapets flaggprosjekt, wap-tjenesten hvor.no, er en kartbok for mobiltelefonen. I hvor.no kan du søke på gate- eller stedsnavn slik at man får et lite kart opp på skjermen. Man kan også få forklart hvor nærmeste minibank eller vinmonopol befinner seg. For tiden er tjenesten bare tilgjengelig i Oslo, men det varer ikke lenge.

Annonse


– Vi utvider tjenesten vår med detaljkart over de seks største byene i Norge, sier Nyborg.

I tillegg til Oslo vil hvor.no være klare med full dekning for Kristiansand, Stavanger, Bergen, Trondheim, og Tromsø.

Skal ut i verden

Planen videre for Pocket IT er å utvide virksomheten til flere land i Europa, og en avtale er allerede sikret med reiselivstjenesten GoToScandinavia, som trenger en lokasjonsbasert informasjonstjeneste for sine reisende kunder.

Om kort tid vil også hvor.no stille med en funksjon som gjør det mulig søke på firma i Norge, hvor du får oppgitt bedriftens adresse og telefonnummer.

Må betale for tjenesten

Tidligere har Pocket IT annonsert at de ønsker å ta betalt ca. fem koner for hvert oppslag i hvor.no.

– Hvor.no blir i løpet av få dager lansert gjennom Telenor som en av de første betalingstjenestene på wap i Norge, sier Nyborg til wapland.no.

Dette betyr at du blir nødt til å betale ekstra for bruken av hvor.no, i tillegg til den vanlige prisen på tellerskritt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse