Annonse


Microsoft vil ikke falle av

Det uavhengige analyseselskapet Ovum har anslått at vi om bare 5 år fra nå vil bruke svimlende 200 milliarder dollar på tjenester tilknyttet mobilt internett.

Microsoft har selvsagt ingen planer om å bli kjørt av lasset i konkurransen om andeler i dette svært lukrative markedet, og vil satse mye på sitt nye ”Mobility Solutions Center”.

Dagens løsninger mer mobile

Med et utviklingssenter plassert sentralt i Nordens ”Wireless Valley” satser Microsoft på å være i fokus for et samarbeid mellom operatører, utviklere, mobiltelefonprodusenter og innholdsleverandører.

Annonse


Senteret vil tilby Microsofts ekspertise innen et bredt spekter av produkter og tjenester, og skal bidra til at partnere skal kunne utvikle nye programmer rettet mot både business- og konsumentmarkedet.

Tanken er selvsagt at disse løsningene skal være basert på Microsofts løsninger som Mobile Explorer, Pocket PC, Internet Cellular Smart Access (ICSA), Corporate Access Technology, Exchange 2000, SQL Server, Windows NT, Windows 2000 og MSN Mobile tjenester.

På alle terminaler

Microsoft så det lite formålstjenlig å konkurrere med de mange mobiloperatørene. I stedet satser de på å utvikle en felles plattform som alle operatørene kan benytte.

Microsoft har også utviklet en portal der brukerne får tilgang til alle tjenestene i Outlook. Tjenestene i portalen skal kunne benyttes fullt ut uansett om du er tilknyttet via wap, web eller SIM-browser (SMS-basert nettleser på SIM-kortet. Foreløpig ikke tilgjengelig).

Telenor er med

Portalen ble demonstrert under lanseringen av ”Mobility Solutinon Center”, men vil ikke være kommersielt tilgjengelig før om et par måneder.

I Norge er det så langt bare Telenor som har inngått avtale med Microsoft om å ta i bruk plattformen.

Nytt ”monopol”?

Direktør for det nye Microsoft-selskapet blir Hjalmar Winbladh. Winbladh har tidligere ledet selskapet Sendit, også det en av Microsofts satsninger på mobilt Internett.

–Microsoft er ledende leverandør av operativsystemer på PC. Hvorfor skal vi ikke ha samme ledende rolle innen mobilt internett, spurte Winbladh de fremmøtte journalistene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse