Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sega lager mobilspill

Sega er ute etter å fotfeste seg i det trådløse markedet og de har derfor begynt å lage spill for nye mobile terminaler ved hjelp av utviklingsplattformen Java 2: Micro Edition (J2ME).

Spillspesialisten Sega skal samarbeide med mobilselskapet Motorola, som sammen med Sun Microsystems har vært med å utvikle J2ME, om å lage og markedsføre mobile spillsystem.

Ideelle partnere

– Med Motorolas overveldende erfaring med Java og trådløs teknologi, er de en ideell partner for Sega. Vi er ute etter en betydelig markedsandel på trådløs underholdning, sier visepresident Hideki Sato i Sega Japan.

– Segas styrke på innholdssiden og lange bakgrunn innen underholdningsbransjen vil resultere i spennende og innoverende produkter for J2ME, og for millioner av J2ME-telefoner fra Motorola, sier visepresident for trådløse applikasjoner Anne Marie-Larkin i en melding fra Motorola.

Det forventes at J2ME vil bli en samlende standard for trådløse apparater. Den nye Java-plattformen gir en rekke nye muligheter for spillselskaper og programutviklere som vil nå ut til det ekspanderende markedet for mobiltelefoner og håndholdte datamaskiner.