Arkiv

Annonse


NetCom søker andre eiere

ArkivAdm. direktør Terje Christoffersen og NetComs styre har den siste uken vært i kontakt med flere mulige interessenter i flere land.

– Tele Danmark kan ikke blokkere for andre budgivere på NetCom, selv om danskene sammen med Ameritech kontrollerer 40 prosent av aksjene, sier Christoffersen.
Christoffersen og NetComs styre har siden 16. mai snakket med de fleste av selskapets større aksjonærer for å drøfte budet fra Tele Danmark på resten av aksjene.

– Vi ønsker oss en sterk industriell og internasjonal eier innen telekommunikasjon, som kan være med på å videreutvikle verdiene i selskapet. Tele Danmark er en slik eier, men tilbudet er for lavt priset, sier Christoffersen.

Krever oppkjøpspremium

Tele Danmarks bud på 310 kroner per aksje er ikke anbefalt av NetComs styre. Innen 13. juni må Tele Danmark legge fram et kjøpsprospekt på NetCom.
– Vårt pristilbud vil fremgå av prospektet, sier Tele Danmarks konserndirektør Henning Vest.

Annonse


NetCom-aksjen ble fredag formiddag handlet for 327 kroner på Oslo Børs, men har tidligere i mai vært oppe i 375 kroner. I slutten av mars nådde aksjen en all-time high på 483 kroner.

– Det er vanlig å betale en viss premium ved oppkjøp, og det gjør ikke budet fra Tele Danmark, sier Christoffersen. Men han legger til at en oppkjøpsbonus må beregnes ut fra aksjekursen i mai.
– Det har funnet sted en generell reprising av telekom-aksjer siden toppen i mars, og det må vi forholde oss til, sier han.

Telia og Vodafone

Hvem NetCom snakker med vil ikke Christoffersen røpe. I telebransjen spekuleres det på britiske Vodafone og svenske Telia. Telia solgte under fusjonsforberedelsene med Telenor i fjor høst sin norske virksomhet til Enitel, og er på jakt etter nye muligheter for å få foten innenfor Tormod Hermansens domene.

Teleanalytiker Eric Paulak i Gartner Group tror Vodafone kan komme til å legge inn et konkurrerende bud på NetCom. – Vodafone bygger et pan-europeisk mobilnett, men mangler både Norge og Danmark på sitt Europakart, påpeker Paulak.

Pan-europeisk

Vodafone eier 71,1 prosent av den svenske mobiloperatøren Europolitan. Christoffersen betegner Europolitan som »et veldrevet selskap».
– Vi har heller ingen grunn til å tro at den eller de som overtar NetCom vil ha til hensikt å slakte selskapet, sier han.

Vodafone bekrefter at et pan-europeisk mobilnett er et strategisk mål og at Skandinavia er et interessant marked, men vil ikke kommentere spesielle selskaper.
– Da risikerer vi bare å snakke opp aksjekursen, sier kommunikasjonsdirektør Mike Caldwell.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse